Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

Hissho magazin

Magas színvonalú versengés a budapesti Iaido Európa-bajnokságon

Csapat bronzéremmel és egyéni ezüstéremmel zárta a magyar iaido válogatott a Budapesten rendezett 23. Iaido Európa-bajnokságot.

A magyar iaido válogatott kiváló eredménnyel zárta a november 19-20-án megrendezett Európa-bajnokságot. Az egyéni versenyek során Csabai Ferenc 1. dan kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Budavári Anita 3. dan kategóriában Fighting Spirit díjat kapott.

Csapatversenyben a magyar válogatott 3. helyen végezett. A csapat tagjai Budavári Anita, Farkas Bálint, Várvizi Attila és Vass Gergely. Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség (MKSZ) főtitkára és a iaido válogatott edzője elmondta, titokban számított a jó szereplésre, és bízik abban, hogy ez a különleges és egyedi harcművészet egyre több ember érdeklődését felkelti.

Budapest először rendezhette meg a Iaido Európa-bajnokságot, és mind az Európai Iaido Szövetség, mind Japán nagykövete, Kosuge Junichi úr elismeréssel beszélt a szervezésről. Mihalik Hunor, a magyar iaido válogatott edzője és a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára elmondta, 25 ország 181 iaido versenyzőjét látta vendégül Magyarország. „Számunkra komoly elismerés, hogy a magyar iaido története csupán három évtizedes múltra tekint vissza, mégis Budapest adhat otthont az Európa-bajnokságnak. Szintén elismerésnek tekintjük, - emelte ki a főtitkár, hogy ugyan nem a legismertebb harcművészetek közé tartozik a iaido, a megnyitó ünnepségen részt vett Japán nagykövete Kosuge Junichi úr, illetve Kozmann György, az EMMI sportért felelős helyettes-államtitkára és Mészáros János, a MOB Nem Olimpiai Tagozat alelnöke.

A magyar iaido reményteli jövő előtt áll. Kozmann György beszédében kiemelte: „Európának és Magyarországnak napjainkban különös szüksége van arra a szemléletre, amit az iaido és más keleti harcművészetek közvetítenek, melyekben kulcsszerepe van a kölcsönös tiszteletadásnak és egy magasabb rendű elvvel való harmónia kialakításának.” A budapesti rendezésű iaidó Európa-bajnokság nemzetek vidalán túl pedig ezt a célt szolgálta.

A további eredmények itt láthatók.

Az Európa-bajnokság fotógalérijája pedig itt.

Czifrik Balázs