Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

Hissho magazin

Megjelent a Hissho Magazin nyári száma

Szövetségünk kulturális magazinjának legújabb, nyári kiadása az előző számhoz hasonlóan tartalmasra sikerült. Ez köszönhető annak, hogy az elmúlt hónapokban sok fontos esemény történt a hazai és a nemzetközi kendo életben és két, a korábbi magazinban megkezdett írás második része is most olvasható.

Júliusi kiadásunkban összefoglaló olvasható az 50. jubileumi Össz Japán Kendo Bajnokságról, amit kiegészítettünk egy interjúval. Tóth Balázs, a Szegedi Kendo Egyesület és a Magyar Kendo Válogatott tagja a helyszínen tekinthette meg a versenyt, őt kérdeztük élményeiről.

Tavasszal nagy sikereket aratott a Magyar Kendo Válogatott a XV. Kendo Európa-bajnokságon Berlinben. A verseny összefoglalója mellett értékelést olvashatunk Abe Tetsushi szakmai igazgatótól és Sipos Arankától, a nő csapat edzőjétől, valamint a csapatkapitányoktól, Dubi Sándortól és Bővíz Marinától.

Az előző magazinban Yamaji Masanorival, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség Tiszteletbeli Örökös Tagjával beszélgettünk, mely beszélgetésnek második, Magyarországra vonatkozó részeit jelenlegi számunkban közöljük.

Ugyancsak folytatódik Alain Ducarme, az Európai Kendo Szövetség elnökének írása. Új számunkban a szerző az európai kendo élet egyik sarkalatos kérdését, a kendo mester és tanítvány viszonyát vizsgálja.

Az interjúk és elemzések mellett részleteket olvashatunk Erdélyi Gábor legújabb Kendo Kata című könyvéből is, melyet egy könyvajánlóval egészítettünk ki.

Reméljük a júliusi szám olvasásában minden kendóka örömét leli és motiválja a további kemény munkában.

A Hissho Magazin elérhető a Szövetség honlapjáról, IDE kattintva, illetve a HÍRMAGAZIN menüpontban is megtalálható.

Bánáti Zsombor